7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Israëlische toeristen massaal naar Turkije nu de betrekkingen normaliseren

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Aantal Israëlische toeristen die een bezoek brengen aan Turkije beginnen te stijgen. Toerisme naar Turkije vanuit Israël was afgenomen doordat er een gespannen situatie ontstond na de Mavi Marmara incident in 2010. De betrekkingen tussen Turkije en Israël daalde drastisch in 2010 na een Israëlische marine aanval op een Turks hulp schip, de Mavi Marmara, op weg om humanitaire hulp te leveren aan de Gazastrook. Tijdens de inval werden 10 activisten gedood.
De bilaterale betrekkingen tussen de twee landen zijn geleidelijk verbeterd na excuses van Israël in 2013.
Een totaal van 293.988 Israëlische toeristen brachten een bezoek aan Turkije in 2016, met bijna een 80 procent stijging ten opzichte van 2013, toen 164.917 Israëlische toeristen Turkije hadden bezocht.
 
Volgende week zal de Turkse minister van Cultuur en Toerisme Nabi Avc? Israël bezoeken en deelnemen aan een toeristische beurs in Tel Aviv en zal ook de opening van een fototentoonstelling over de Turks-Israëlische betrekkingen bijwonen.
 
Minister van Cultuur en Toerisme Avc? zal de eerste hooggeplaatste Turkse ambtenaar die Israël gaat bezoeken, na de Mavi Marmara incident.
 
 
In december 2016, hebben beide landen ambassadeurs herbenoemd als onderdeel van de verzoening deal en meerdere malen is er herhaald op de noodzaak van verdere verbeteringen in de bilaterale betrekkingen.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here