7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Emmy-nominatie voor film Dede van Turks-Nederlandse scenarist

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Nederlandse jeugdfilm ‘Dede: Mehmet met de gele laarzen’ van regisseur Tamara Miranda, scenarist Arzu Kökeng, en producenten Corrino Drama en KRO-NCRV is genomineerd voor een prestigieuze Emmy® Kids Award.
De film over de zoektocht van Merel naar haar Turkse opa is genomineerd in de categorie kinderfilms- en series. Op 4 april aanstaande is de uitreiking in Cannes, Frankrijk.
Met ‘Dede’ bewijzen Turks-Nederlandse scenarist  Arzu Kökeng en regisseur Tamara Miranda dat diversiteit in gender en etniciteit vóór en áchter de schermen, loont. De bevlogen makers vertellen een hedendaags Nederlands verhaal en behalen daarmee de hoogst haalbare nominatie wat tv-producties betreft: een Emmy-nominatie.
Synopsis Dede
‘Dede: Mehmet met de gele laarzen’ is een film over Merel (11), een Nederlands meisje dat een groot familiegeheim ontdekt: namelijk dat haar biologische opa een Turkse gastarbeider is. In de film volgen we Merel en haar vriend Emre door stad en land in de zoektocht naar deze opa ‘Mehmet met de gele laarzen’.
Dit is een verhaal van en over Nederland, het gaat over de Nederlandse migratiegeschiedenis, over de veranderende samenstelling van de bevolking en diversiteit binnen families , over hybride identiteiten en nieuwe -ogenschijnlijk niet voor de hand liggende- vriendschappen.
‘Dede’ is een jeugdfilm over de vanzelfsprekendheid van diversiteit, van filmmakers met beide benen in de samenleving. Tamara Miranda ontwikkelt momenteel haar eerst lange fictie-speelfilm ‘Puertas’. Arzu Kökeng staat op het punt om als schrijver haar naam te verbinden aan een aantal nog te ontwikkelen (internationale) tv-series.
Press release en volledige lijst met Emmy-genomineerden
www.iemmys.tv/awards_nominees.aspx
—–
Trailer Dede
http://upload.iemmys.tv/public/iemmys/NomineePlaylist.aspx?nc=U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here