7.5 C
Alba Iulia
woensdag, mei 18, 2022
No menu items!

De koffiecultuur in Turkije – een uitdaging voor de bruidegom

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Landen over de hele wereld hebben verschillende koffieculturen. Ze hebben hun eigen manier van het maken van koffie en het drinken koffie op verschillende momenten van de dag. En er bestaat geen twijfel over dat Turkije één van de meest bekende koffieculturen heeft. Als het gaat om het dagelijks leven, speelt koffie in het bijzonder een belangrijke rol in een traditionele pre-huwelijksceremonie.
 
Wanneer de ouders van de bruidegom de familie van de bruid bezoeken om de hand van de toekomstige bruid en de zegeningen van haar ouders te vragen, serveert de bruid Turkse koffie met suiker voor iedereen, behalve de bruidegom.
 
De bruidegom neemt de koffie met zout en hij moet het ook nog eens drinken zonder hierbij een gezicht te trekken. Als de bruidegom de hele kop zoute koffie op kan, betekent dit dat hij zijn mannelijkheid heeft aangetoond en dat hij klaar is om met haar te trouwen.
 
Klinkt romantisch, toch?
 
Tijdens deze romantische minuten bestudeert de familie van de bruidegom ook de service en de koffie-vaardigheden van de bruid. Na de koffieceremonie complimenteren beide families elkaar en doen ze de ringen om de vingers van de bruid en de bruidegom. En laten we zeggen dat ze nog lang en gelukkig leven.
 
Maar hoe is het mogelijk dat ze in puur geluk zullen leven met de hulp van slechts een kopje koffie?
 
Er zijn zo veel verhalen die ons vertellen over waar deze traditie vandaan komt. De meest bekende is een citaat van Osman Fevzi, een gepensioneerde kolonel in het Osmaanse Rijk.
 
Volgens passages van die gepensioneerde kolonel begon alles met een fout. Tijdens zijn pre-huwelijksceremonie, zou zijn bruid zich niet hebben beseft dat ze zout in de koffie aan het toevoegen was in plaats van suiker. Na het proeven van de ‘zoute koffie’’, had Osman Fevzi niet eens een vreemd gezicht getrokken en bleef van de zoute koffie drinken. Plotseling zag zijn toekomstige vrouw haar fout in door de gezichten van de anderen, wat ze erg beschamend vond.
 
In plaats van boos op zijn bruid te zijn, verzon hij een heel verhaal over hoeveel hij van zoute koffie hield. Hij hield vast aan dit verhaal tot de dag dat hij stierf.
 
Osman Fevzi heef haar nooit laten verontschuldigen voor haar fout. Tevens vraagt hij aan het einde van dit verhaal aan haar of ze na hun huwelijk nog steeds zoute koffie voor hem zou willen maken. Hij vertelde haar dat hij veel liever zoute koffie zou drinken voor de rest van zijn leven dan dat hij zou moeten aanzien dat ze zich zou moeten schamen.
 
Een lepel van zout kan u niet helpen de beste smaak voor koffie te creëren, maar soms maakt het de koffie nog zoeter dan suiker omdat je weet wat ze zeggen:
 
‘Koffie moet zwart als de hel zijn,
 
Sterk als de dood …
 
En zoet als de liefde …’’ -Turks Spreekwoord
 
Auteur: Nur Demir
http://mvslim.com/turkeys-coffee-culture-challenge-groom/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here