7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

ASELSAN ontwikkelt mechanische draagbare exoskelet voor Turkse soldaten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

ASELSAN, het grootste Turkse bedrijf dat defensie-elektronica produceert voor de Turkse strijdkrachten, heeft een mechanisch extern skelet ontwikkeld dat de prestaties van soldaten zal verbeteren door verschillende soorten bewegingen te ondersteunen, zoals wandelen op een terrein, hardlopen, klimmen en springen.
 
Het apparaat heet ASYA, een acroniem voor “Askeri Yürüyü? Asistan?” (Militaire Walking Assistant), en het zal de mobiliteit van infanterie en gendarmerie verbeteren. ASYA behoort tot de groep van “draagbare” producten die volgens de militaire deskundigen het effect van de zwaartekracht op de been- en voetspieren en gewrichten van soldaten verminderen en hen ertoe zullen helpen om beter te presteren.
 
Het kan geactiveerd worden in extreme situaties en zal de gebruikers de mogelijkheid bieden om langere afstanden te bedekken zonder moe te worden. Het is lichtgewicht en is dus geschikt voor implementaties in volledige uitrusting.
 
Het exoskelet is een van ASELSAN’s belangrijke onderzoeksontwikkelingsprojecten en het eerste prototype wordt gepresenteerd op de Internationale Defensie-industriebeurs ’17 (IDEF), die in mei in Istanbul zal plaatsvinden. Terwijl andere landen ook aan soortgelijke projecten werken, streeft ASELSAN ernaar om te verzekeren dat Turkse soldaten een stap vooruit op het slagveld blijven.
 
Volgens de tot nu toe gepubliceerde informatie zal ASYA compatibel zijn met andere ASELSAN-productontwikkelingen zoals draagbare computers, slimme slagveldbrillen en commando-computers en het draagbare exoskelet wordt geïntegreerd in het CENKER-controlesysteem voor individuele soldaten of eskaders.
Bron: https://www.dailysabah.com/defense/2017/04/19/aselsan-develops-mechanical-wearable-exoskeleton-for-turkish-soldiers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here