7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, juli 1, 2022
No menu items!

Eerste succesvolle longtransplantatie voor kankerpatiënt in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Medisch team onder leiding van prof. Dr. Cemal As?m Kutlu heeft de eerste succesvolle longtransplantatie van Turkije voor een kankerpatiënt uitgevoerd, patiënt kon drie maanden na de operatie terugkeren naar het normale leven.
 
Kutlu’s 44-jarige patiënt D.A. werd op 30 december vorig jaar geopend door teams van zowel het Gaziosman Pa?a-ziekenhuis van de Yeni Yüzy?l-universiteit van Istanbul en het Kartal Ko?uyolu-ziekenhuis.
 
Volgens recente medische controles is hij nu volledig hersteld met behulp van extra fysiotherapie en heeft hij een goede gezondheid.
 
Kutlu vertelde dat zijn patiënt ongeveer 5 jaar geleden een longoperatie had ondergaan, wat leidde tot het opsporen van een bepaalde vorm van longkanker.
 
Kutlu verklaarde dat, hoewel een deel van zijn rechterlong verwijderd was, de ziekte zich herhaalde en D.A., die al in de terminale fase van de ziekte was, zeer weinig kansen had op overleving, aangezien dat type kanker zich verspreidde.
 
Naarmate andere behandelingsmogelijkheden daalden, heeft Kutlu en zijn team artsen in het buitenland geraadpleegd en kwam tot de beslissing dat D.A. geschikt was voor een longtransplantatie. D.A., die op de nationale wachtlijst voor longtransplantaties stond, had het geluk om een ??donororgaan te vinden, net op het moment dat de toestand al verergerd was en hij op een ventilator moest worden gezet.
 
Twee dagen na de operatie was hij weer in staat om zelfstandig te ademen. Kutlu zei dat hij hoopt dat D. A. de weg vrij zal maken voor andere patiënten met vergelijkbare condities.
 
De operatie van Kutlu en zijn team is zeldzaam bij orgaantransplantaties in het algemeen. Longtransplantaties vormen een minderheid onder orgaantransplantaties, en pulmonale transplantaties voor patiënten met kanker zijn veel zeldzamer.
 
De redenen voor de relatieve zeldzaamheid van longtransplantaties zijn dat longkanker vaak terugval toont dat niet alle patiënten geschikt zijn voor deze soort behandeling, voegt Kutlu toe.
 
Succesvolle transplantaties van dit specifieke type zijn eerder uitgevoerd in de de Verenigde Staten en Australië. Turkije volgt deze medische pioniers.
 
Longtransplantaties kunnen worden uitgevoerd in geval van copd, infectieziekten, de verharding van de long, longhypotensie door onbekende oorzaken en, in zeldzame gevallen, voor kankerpatiënten.
Bron: https://www.dailysabah.com/health/2017/04/30/first-successful-lung-transplant-for-cancer-patient-in-turkey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here