7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

De scheepsbouwindustrie van Turkije ziet een stabiele groei

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Transport, maritieme zaken en communicatie minister Ahmet Arslan merkt op dat verhoogde investeringen in de Turkse scheepsbouwindustrie in de laatste 15 jaar een opmerkelijk momentum hebben laten zien met een jaaromzet van 2,5 miljard dollar.
 
Minister Arslan zei dit tijdens de lanceringsceremonie van de MV Jambo-veerboot bij het Özata-scheepswerf in Yalova: “Het aantal scheepswerven is gestegen van 35 naar 79. We hebben 585 locaties voor bootproductie, met de capaciteit om 700.000 ton staal te produceren ieder jaar en we kunnen 4,5 miljoen deadweight tonnen schepen bouwen ”
 
Arslan benadrukte dat Turkije de afgelopen 15 jaar merkbare vooruitgang heeft geboekt in de scheepvaartindustrie. De jaarlijkse omzet van de sector bedraagt ??nu 2,5 miljard dollar.
 
Hij voegde eraan toe dat de scheepvaartindustrie van Turkije een van de belangrijkste sectoren is die groei in het land ondervindt.
 
“De scheepvaart strekt zich verder dan de scheepsbouwsector. Bovendien, terwijl de internationale scheepvaartindustrie sinds 2008 in een ernstige crisis is geweest, is onze sector verder gegroeid, er is vooruitgang geboekt en nieuwe banen zijn gecreëerd.
 
Arslan voegde daaraan toe dat er plannen zijn voor veel grotere werkgelegenheidsgroei in de industrie.
 
“Het aantal scheepswerven in het land is gestegen van 35 tot 36 tot 79, maar door de wereldwijde crisis heeft de sector geen groei boven onze verwachtingen getoond. De directe dienstverlening op dit gebied is 17.000 alleen. Als de dochterondernemingen en Secundaire werkgelegenheid inbegrepen is, is het aantal veel hoger. Zo creëren we 30.000 banen bij de scheepswerven en 90.000 wanneer u dochterondernemingen bijrekent. Dat betekent een bron van inkomen voor 500.000 mensen, “zei hij. Een grote toename van de export houdt ook de industrie in beweging, legde Arslan uit en zei: ‘In een jaar is de export gestegen van $ 500 miljoen naar $ 1 miljard. Dat is een zeer belangrijke stap.’
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here