7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

Turkije wil groeien in digitale games export

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije streeft naar het bereiken van een waarde van $ 2 miljard in digitale game exports tegen 2020, heeft een vooraanstaande sectorvertegenwoordiger gezegd.
 
Meriç Enver Eryürek, het bestuurslid van het initiatief, Ontwikkeling en Technologie Vereniging van Turkije (TGGT), prees de overheidsprikkels voor innovatie en technologische productie.
 
“Dit is de groei van Turkije, omdat Turkije een centrum in het Midden-Oosten is. Bovendien is 51 procent van de bevolking van Turkije jongeren, jonger dan 25 jaar. De jeugd is geïnteresseerd in technologie en volg dit vakgebied professioneel. Turkije is de derde snelst groeiende spelletjesmarkt na Rusland en Roemenië. Vorig jaar was de groei van de Turkse markt 24,7 procent, die beschouwd kan worden als een recordgroei. Deze groei zal in de toekomst verder toenemen, en ik schat dat de Turkse spellen de markt in 2020 met 2 miljard dollar zullen uitvoeren, “zei hij in Gamescom, dat in Keulen werd gehouden.
 
“De staat biedt verschillende systemen van hulp aan om innovatieve ontwikkelingen en technologische productie voor verenigingen en particuliere bedrijven aan te moedigen, omdat de overheid de vooruitgang in technologie heeft opgemerkt en we gebruiken deze stimulansen,” merkte hij op.
 
“China domineert momenteel de wereldwijde spellenmarkt, gevolgd door de Verenigde Staten en Europese landen, terwijl we [Turkije] op de 16e plaats zijn”, zegt Eryürek, die zijn hoop uitspreekt over de toekomst van Turkije op de wereldwijde spel markt.
 
“Turkije bestaat uit 30,8 miljoen jonge mensen die geïnteresseerd zijn in games,” voegde hij eraan toe.
 
Bron: Hurriyet Daily News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here