Google en het Nationaal Onderwijs Ministerie zijn een samenwerking aangegaan om Turkse studenten op te leiden in softwaretechnologieën. De Ministerie en Google hebben gisteren een samenwerkingsprotocol in Ankara ondertekend. Onder de deal zal Google helpen bij het ontwikkelen van IT-curriculum, coderingsklassen voor de middelbare school en een gids voor leerkrachten opstellen. Het bedrijf biedt ook een portaal voor docenten op een aantal vakken van codering naar digitale geletterdheid en online burgerschap. Het portaal zal docenten helpen studenten op basis van digitale vaardigheden op te leiden.
Google zal ook inhoud verschaffen om de programmering, de coderingsklassen te vereenvoudigen en het voor studenten meer plezierig te maken. Studenten worden ook op het gebied van algoritmisch denken onderwezen en door middel van een geüpdatet curriculum zullen zij profiteren van lessen die specifiek zijn ontworpen voor hun leeftijdsgroep.
Momenteel zijn vijfde en zesde graders in aanmerking voor informatietechnologie en coderingsklassen en in elke klas is dat twee uur per week.
Turkije introduceerde onlangs coderingsklassen voor kleuters. In een project van de Kamer van Industrie van Ankara worden kinderen tussen de 3 en 6 jaar opgeleid voor codering, robotconstructie met 3-D printers en de basis van computeralgoritmen. Verschillende privéscholen bieden al coderingsklassen aan.
Het land streeft ernaar om meer te investeren in codering en IT-educatie als onderdeel van een streven om zijn onderwijssysteem te hervormen. Het werkt ook om alle scholen “smart” te maken met het FAT?H-project waarin miljoenen tabletcomputers worden geleverd aan studenten. Fatih betekent ‘veroveraar’ in het Turks, maar het is ook een acroniem voor de F?rsatlar? Art?rma ve Teknolojiyi ?yile?tirme Hareketi (Beweging om mogelijkheden en technologie te verhogen). De regering streeft ernaar om in 2020 tien miljoen tabletten aan studenten en docenten te leveren. Het ministerie van Onderwijs werkt ook aan het toevoegen van meer inhoud aan het Educatie Informatie Netwerk (EBA), een educatief portaal voor zowel studenten als docenten die meer dan 150.000 stuks Digitale educatieve inhoud, variërend van e-boeken en audioboeken tot spelletjes, woordenboeken en tijdschriften bevat.
Bron: Daily Sabah