7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Animatie film Bilal is geïnspireerd door de Ethiopische slaaf die stem van de islam werd

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Animatie film “Bilal”, geïnspireerd door de Ethiopische slaaf die “stem van de islam” werd, krijgt een Amerikaanse versie. De film met acteur Adewale Akinnuoye-Agbaje, zal vertoond worden in de bioscopen op 2 februari.
De animatiefilm Bilal vertelt het duizend jaar oude verhaal van de bevrijde Ethiopische slaaf, Bilal Ibn Rabah, die later de eerste muezzin van de islam ging worden en een nauw adviseur van de profeet Mohammed. Bijna twee jaar na de release maakt de film eindelijk zijn weg naar de Verenigde Staten.
De film, geschreven door Ayman Jamal, spelen acteurs Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jacob Latimore, Ian McShane en China Anne McClain, die allemaal de hoofdrol spelen in de film, het is de eerste speelfilm van het in Dubai gevestigde productiebedrijf Barajoun Entertainment.
Hier is een samenvatting van de film, via Shadow en Act:
“Duizend jaar geleden werd een jongen met een droom om een ??geweldige krijger te worden ontvoerd met zijn zus en meegenomen naar een land ver weg van huis.” Geworpen in een wereld waar hebzucht en onrecht overheerst, vindt Bilal de moed om zijn stem te verheffen en maakt een verandering door. Geïnspireerd door echte gebeurtenissen, is dit een verhaal van een echte held die zijn herinnering in tijd en geschiedenis heeft verdiend. ‘
De film duurde in totaal acht jaar en een team van ongeveer 250 animators hebben eraan gewerkt om het te voltooien, meldt Shadow and Act.
“Mijn inspiratie was mijn kind en ikzelf,” zegt Jamal. “Toen ik films als Braveheart of Malcolm X bekeek toen ik achter in de twintig en begin dertig was, werd ik geïnspireerd. Waarom werd ik niet geïnspireerd toen ik 10 was, vroeg ik mezelf? Ik vroeg mijn 5-jarige zoon wat hij wilde zijn toen hij opgroeide, hij zei: ‘Superman’ Ik hou van Superman, maar ik wou dat hij iets had gezegd dat mogelijk was, en ik wilde dit creëren. Kinderen inspireren met een echte menselijke superheld die ze kunnen nastreven. Superman is de reden dat ik dit heb gedaan. Ik moest mijn kind redden. ”
Hij sprak ook meer over het moeizame proces achter de creatie van de film.
“We hebben serieus aandacht besteed aan de details. We hebben 11 onderzoekers ingehuurd, waaronder dokters van universiteiten, om de geschiedenis van het verhaal te onderzoeken en we hebben alle beschrijvingen van de personages overgenomen uit minstens 17 verschillende historische bronnen. Wetenschappers om de personages te modelleren op basis van deze beschrijvingen en wat we weten over de stammen van de tijd. Het duurde zes maanden om elk personage te ontwerpen en we zijn er heel trots op. We laten de personages precies zien zoals beschreven in historische teksten, we hebben niet alleen onze verbeelding gebruikt, we hebben 5000 uur onderzoek besteed aan de ontwikkeling van kleding en rekwisieten. ”
Afgaande op de trailer, lijkt het zeker alsof de vele inspanningen van de filmmaker zijn vruchten zal afwerpen. Bekijk de nieuwste trailer voor de onderstaande film.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here