7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Meer dan 100.000 buitenlanders studeren nu in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het Voorzitterschap van de Eerste Minister voor de Turken in het Buitenland en de Aanverwante Gemeenschappen (YTB) zei dat bijna 108.000 internationale studenten uit 180 verschillende landen in Turkije studeren. De waarnemend president van YTB, Ahmet Algan, vertelde aan Anadolu Agency (AA) dat het aantal studenten dat aan Turkse beurzen studeert meer dan 20.000 bedraagt, en voegde daaraan toe dat deze beurzen een belangrijke rol zullen spelen bij het doel van Turkije om 350.000 internationale studenten te bereiken.
Bijna vijf miljoen studenten zijn ingeschreven in de raden voor hoger onderwijs van landen waar zij geen staatsburger van zijn. “Volgens schattingen zal het aantal internationale studenten over de hele wereld in 2025 zijn opgelopen tot 10 miljoen”, voegde Algan eraan toe.
Hij beweerde dat Turkije meer studenten begon te ontvangen op basis van afspraken met verschillende landen en universiteiten. “Turkije’s succesvolle maatregelen op het gebied van infrastructuur en buitenlands beleid, die in de jaren 2000 van start zijn gegaan, hebben het land ertoe gedwongen zijn beleid inzake de mobiliteit van internationale studenten te herzien, een kwestie die belangrijker dan ooit is geworden. “In deze context, werd de Beurzen van Turkije opgericht in 2012 met bijna 20 openbare instellingen en organisaties die samenkomen en aan onderwijstrends in de wereld werken,” hij zei.
Met het beurzenprogramma, kunnen de internationale studenten een onderwijs aan prestigieuze universiteiten in Turkije verkrijgen, bovengenoemde Algan. “Turkije beurzen is een van die zeldzame internationale programma’s die universitaire stages omvatten. Het betaalt boven standaard maandelijkse toelagen aan begunstigden en omvat huisvesting, algemene ziektekostenverzekering, schoolgeld, Turks taalonderwijs en eenmalige aankomst en vertrek vervoerkosten”
De beurs, die alleen voor vreemdelingen is bestemd, kan gedurende een bepaalde periode van het jaar online worden aangevraagd. Studenten die de eerste assessmentfase doorstaan, worden geïnterviewd door globale academici en experts. Algan zei in 1992 het aantal internationale studenten aan instellingen voor hoger onderwijs bijna 50.000 bedroeg. Sinds 2012 heeft het land 40.000 internationale studenten ontvangen, waaronder Syriërs. Bijna 150.000 alumni van Turkse universiteiten zijn uitgespreid over 160 landen, zei hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here