7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

Denizbank van Turkije verkocht aan de Verenigde Arabische Emiraten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De grootste Russische bank, Sberbank, zal haar volledige 99,85 procent belang in de vijfde Turkse private bank Denizbank volgens een gezamenlijke verklaring verkopen aan de NBD Emiraten van Dubai. “In overeenstemming met de ondertekende overeenkomst, is de vergoeding voor 99,85 procent gelijk aan 14,6 miljard Turkse lire ($3,2 miljard) onder een “locked box” mechanisme, gebaseerd op het geconsolideerde eigen vermogen van Denizbank per 31 oktober 2017,” aldus de verklaring.
Als onderdeel van de transactie zal Emirates NBD de voorheen door Sberbank verstrekte achtergestelde schuld van Denizbank overnemen.
Herman Gref, CEO van Sberbank, zei het in de verklaring: “Denizbank is een van de aantrekkelijkste activa in de Turkse banksector. Wij hechten veel waarde aan het managementteam en de resultaten die we sinds 2012 hebben behaald bij Denizbank.
“De beslissing om Denizbank te verkopen is ingegeven door een wijziging in de internationale strategie van de Sberbank Groep en zal ons in staat stellen ons verder te richten op de ontwikkeling van het ecosysteem van Sberbank.
Hesham Abdulla Al Qassim, ondervoorzitter en directeur van Emirates NBD, zei door de transactie, Emirates NBD zich als ,,belangrijke” bank in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, en Turkije vestigen. Shayne Nelson, groepsverantwoordelijke van Emirates NBD, zei dat de transactie een ,,significante mijlpaal” voor Emirates NBD is.
Bron: Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here