7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 5, 2022
No menu items!

Syrische vluchtelingen leveren aanzienlijke bijdragen aan de Turkse economie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een aanzienlijk aantal van 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije heeft sinds hun aankomst als investeerder of arbeider bijgedragen aan de economie van het land en zo de Turkse economie een impuls gegeven. Om de vooroordelen ten opzichte van vluchtelingen weg te nemen, de kwestie van de fundamentele menselijke waarde aan te pakken en de negatieve propaganda en misvattingen uit te roeien, is in een verslag met de titel “Syrische vluchtelingen en de economie van Turkije – Discussies over de gevolgen in het licht van de universele ervaring” gewezen op de positieve bijdragen van Syrische vluchtelingen aan de Turkse economie.
Het verslag dat is opgesteld in samenwerking met de Internationale Stichting voor Technologie, Economisch en Sociaal Onderzoek (UTESAV) en de Medipol-universiteit van Istanbul is onlangs gepubliceerd. Vertegenwoordigers van de UTESAV, de Medipol-universiteit van Istanbul en zakenlieden woonden de persconferentie bij die werd gehouden op het hoofdkantoor van de Vereniging van onafhankelijke industriëlen en zakenlieden (MÜS?AD) in Istanbul.
Om een van de bronnen van discriminerend vooroordeel tegen Syrische vluchtelingen weg te nemen, moeten we het probleem aanpakken; niet alleen de ethische, humanitaire en juridische aspecten, maar ook de economische dimensie.
Hij benadrukte dat de negatieve percepties van vluchtelingen vooral te wijten zijn aan verkeerde informatie en ongefundeerde perspectieven, vooral met betrekking tot hun effect op de Turkse economie. MÜS?AD Vicevoorzitter Kerim Alt?nta? benadrukte dat de Turkse industrie behoefte heeft aan intermediaire arbeidskrachten.
“Helaas zijn mensen kieskeurig over het werk dat ze bereid zijn te doen. Onze zakenlieden hebben de lacunes kunnen opvullen met Syrische vluchtelingen. Natuurlijk moeten de wetgeving en de systemen voor Syrische werknemers worden ontwikkeld en vereenvoudigd” vervolgde Alt?nta?.
Hij zei dat het rapport ook aan het licht bracht dat het werkelijke aantal Syriërs dat in vluchtelingenkampen woont zeer klein is in vergelijking met het totale aantal in het land en dat deze mensen meestal in steden wonen, waar ze bijdragen aan de maatschappij door hun vaardigheden te verbeteren of door in fabrieken te werken.
Professor Bekir Berat Özipek van de Medipol-universiteit van Istanbul heeft het rapport ter publicatie opgesteld en opgemerkt dat het mogelijk is het Syrische economische effect op twee manieren te evalueren.
Eraan herinnerend dat de schoenfabrikanten in Gaziantep plotselinge werkloosheidskwesties met nieuwkomers in de eerste fase ervoeren, zei Özipek hun aankomst en bijdrage tot de economie en de economische dynamiek verlaagde prijzen vooral in de grensprovincies. Hij zei dat het economische leven nieuw leven is ingebracht, evenals meer werkgelegenheid en werkgelegenheidskansen – wat betekent dat de tabel is omgeslagen ten opzichte van de oorspronkelijke indicatoren.
Hij benadrukte dat Turkije onderdak biedt aan miljoenen Syriërs die hun leven weer willen opbouwen, die economisch succesvol zijn en handel drijven en exporteren, en die via Turkije goederen in het buitenland kopen en verkopen.
Özipek deelde het publiek mee dat het aantal Syrische bedrijven dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Gaziantep vanaf 2016 meer dan 200.000 bedroeg en dat volgens de Kamer van Koophandel van Istanbul Syriërs op de voorgrond treden in economische activiteiten die worden opgezet door buitenlandse bedrijven met een aandeel van 25 procent.
Hij zei dat de belangrijkste bevinding in het verslag is dat de economie geen nulsomspel is geworden, maar samen met de nieuwkomers blijft groeien.
“In Turkije hebben bedrijven bijvoorbeeld gemiddeld 10 procent Syrische werknemers en 90 procent Turkse werknemers in dienst. Dit is in strijd met de natuurlijke stroom van het economische leven, waardoor het voor Syriërs moeilijk wordt om bank- en leningactiviteiten uit te voeren. Dit dwingt hen om via hun partners in Turkije te opereren, waardoor de economische productiviteit afneemt. Turkse en Syrische zakenlieden zeiden: “Als de wetgeving op dit gebied verandert en de beperkingen worden opgeheven, zouden we onze huidige economische bijdragen kunnen overtreffen. Daar moeten we de weg voor vrijmaken” concludeerde Özipek.
In Turkije zijn meer dan 3,5 miljoen Syriërs geregistreerd, veel meer dan in enig ander land dat na de zevenjarige oorlog vluchtelingen heeft opgevangen.
Bron: Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here