7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Pakistan: aankoop van 30 T129 ATAK helikopters van Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Ankara en Islamabad hebben een overeenkomst voor de verkoop van 30 Turkse aanvalshelikopters ondertekend, volgens een verkiezingsmanifest van de heersende Partij van de Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK Partij).
In een interview van november 2017 met het Agentschap Anadolu zei de Pakistaanse minister van Defensie, Rana Tanveer Hussain, dat zijn land van plan is 30 aanvalshelikopters en vier marineschepen uit Turkije aan te schaffen.
Hussain onthulde dat Pakistan geïnteresseerd was in de T129 ATAK helikopter, ontwikkeld door de Turkse Lucht- en Ruimtevaartindustrie (TAI) en het in Italië gevestigde AgustaWestland, in 2016 omgebouwd tot Leonardo Helikopters.
De kanonneerhelikopter is in 2014 toegevoegd aan de inventaris van de Turkse Strijdkrachten (TSK). Momenteel worden 35 T129 ATAK helikopters gebruikt door het TSK en het Gendarmerie Commando.
Op 23 maart namen T129 ATAK helikopters uit Turkije deel aan een fly-past ceremonie in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here