7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

Microsoft wil een miljard-dollar startup in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Tech reus Microsoft is op zoek naar het opzetten van een miljarden-dollar software bedrijf in Turkije, zei een senior executive van het bedrijf.
“We willen lokale ondernemingen, die in het land zijn ontstaan door onze oplossingen, meenemen naar de wereldmarkt” aldus Murat Kansu, general manager van Microsoft Turkije.
Vrijdag organiseerde Microsoft Turkije een bijeenkomst waar het zijn steun aan de Turkse software- en informatiesector herbevestigde. Het introduceerde ook een aantal onafhankelijke software startups, waaronder Bunsar, Poilabs, Sestek en Broadage.
De initiatieven hebben zowel in binnen- als buitenland naam gemaakt met steun van Microsoft Turkije.
Kansu zei dat het bedrijf in de digitale en economische toekomst van Turkije investeert door het steunen van lokale softwareondernemingen.
Hij merkte op dat het bedrijf tot dusver meer dan 2.000 lokale ondernemingen in Turkije heeft gesteund.
Hij merkte op dat Microsoft haar 25-jarig bestaan in Turkije viert en hier sinds 1993 veel technologische primeurs en transformaties heeft gerealiseerd.
Onur Koç, hoofd technologie bij Microsoft Turkije, onderstreepte het belang van Turkse starters.
“Wij bieden gratis cloud- en technologieondersteuning voor bijna 2000 Turkse starters. We ondersteunen deze startups ook bij het bieden van verkoopbevorderende marketingondersteuning in het buitenland” aldus Koç.
Hij benadrukte dat het noodzakelijk is om een analytisch denkende en ondernemende generatie te creëren die software ontwikkelt.
Microsoft Turkey SME Sales and Marketing Assistant General Manager Tar?k Tüzünsu benadrukte dat Turkije in de informatiesector alleen een producent in plaats van een consument kan worden door de IT-export te vergroten.
Tüzünsu zei dat het voor hun toekomst van cruciaal belang is dat zij belang hechten aan de export van software op het gebied van technologie en dat zij alle industriële producten die zij produceren omzetten in slimmere producten.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here