7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkse kwekers concurreren met Nederland met de pioen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Bülent Höke, 56 jaar, en Murat Höke, 46 jaar oud, hebben jarenlang in Nederland gewoond en besloten na hun terugkeer in Turkije pioenrozen te produceren in het dorp Toprakpinar in de provincie Yozgat. Hoewel de dorpsbewoners zeiden dat ze de bloemen niet zouden kunnen verkopen, plantten de gebroeders Höke de zaden die ze uit Nederland meebrachten op een zeven hectare groot veld. Zij willen in de pioenrozenteelt met Nederland concurreren.
Ze telen bijna 14.000 pioenen en verkopen ze aan bloemisten in de provincies Ankara, ?zmir en Antalya. Omdat de broers moeite hebben om in eigen land aan de vraag te voldoen, willen ze met name de Oekraïense en Russische markten betreden. In een gesprek met Agentschap Anadolu (AA) gaf Bülent aan één pioen voor 1 euro (TL 5.3) te verkopen, terwijl Nederland één pioen voor 2 euro verkoopt. Er is veel vraag naar de bloemen en Höke zei dat hun pioenrozen van hogere kwaliteit en beter zijn dan de pioenrozen die uit Nederland komen omdat ze in een natuurlijke omgeving worden geteeld.
“Als we staatssteun krijgen, kunnen we deze productie ontwikkelen. Zo neemt onze afhankelijkheid van Nederland met 50 procent af”, voegde hij eraan toe.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here