7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

Turkije verbiedt huiswerk

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Er komt een einde aan de praktijk van het toewijzen van huiswerk. De nationale Minister van Onderwijs ?smet Yilmaz vertelde dit aan Anadolu Agentschap (AA) gisteren dat de leraren huiswerk aan studenten ,,van nu af aan” niet zouden toewijzen en in plaats daarvan, het onderwijs zich op wat ,,studenten in het klaslokaal leren” zouden concentreren.
In het afgelopen decennium is het onderwijssysteem in Turkije grondig herzien, van meer onlinetoegang voor scholen tot het mijlpaalproject FAT?H, waar studenten tabletcomputers kregen om het aantal overvolle klaslokalen terug te dringen. Een systeem dat gebaseerd is op het memoriseren van onderwerpen heeft lang vooruitgang in onderwijs belemmerd, volgens deskundigen.
Yilmaz zegt dat ze wilden dat studenten zich meer zouden concentreren op lessen die in de klas worden gegeven, door huiswerk te verwijderen. “Wij geloven dat kinderen meer thuis zullen studeren [zonder dat ze huiswerk nodig hebben]. Wij beeindigden de praktijk van het onthouden van de onderwerpen en andere oudere methodes” zei hij.
De stap volgt op een opmerkelijk verbod op huiswerk tijdens de twee weken durende midterm semester break, die twee jaar geleden voor het eerst werd ingevoerd. Turkije is geleidelijk een nieuw onderwijsprogramma aan het uitrollen dat op de algemene academische prestaties van studenten dan cijfers wordt gebaseerd.
Bron: Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here