7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Drones zullen vechten, raketten zullen vliegen bij Istanbul Tekno Fest

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Tekno Fest, het eerste luchtvaart- en technologiefestival van Turkije dat zal plaatsvinden op 20-23 september op de nieuwe luchthaven van Istanbul, zal een aantal evenementen en wedstrijden organiseren.
Tekno Fest wordt georganiseerd door de Turkey Technology Team Foundation (T3) om de snelle vooruitgang van het land in de technologie te demonstreren en technologische vooruitgang te bevorderen.
De activiteiten op het festival zullen onderwijsprogramma’s voor middelbare en middelbare schoolstudenten, wedstrijden voor universitaire teams en sponsoring van opkomende technologie-initiatieven omvatten.
De competities zullen worden georganiseerd onder 12 verschillende categorieën, met inbegrip van raketten, kunstmatige intelligentie en onbemande luchtvoertuigen.
“De jongeren die aan het festival in de toekomst deelnemen zullen doen wat Elon Musk nu doet” zei Selçuk Bayraktar, de voorzitter van de raad van trustees van Turkije Technology Team.
“Er is veel belangstelling voor het festival vanuit het buitenland en Turkije. We hebben de beste ondernemers ter wereld uitgenodigd. We hebben meer dan 1.000 aanvragen ontvangen uit meer dan 60 landen. De beste hackers ter wereld zullen hier ook aanwezig zijn. Ongeveer 2.357 mensen hebben zich aangemeld voor de hackwedstrijd. Zo’n 64 deelnemers uit 25 landen zullen deelnemen aan de drone wedstrijd” zei hij en voegde daaraan toe dat 2.000 teams zullen meedoen.
Bayraktar verwacht meer dan 20.000 bezoekers.
Drones en raketten
Als onderdeel van het evenement zal het festival de World Drone Cup organiseren met concurrenten uit China, Japan, Brazilië en de Verenigde Staten.
Het doel van de Unmanned Air Vehicle Combat Competition is om ervoor te zorgen dat concurrenten die technologie ontwikkelen voor autonome onbemande luchtvaartuigen competentie verwerven in origineel ontwerp, productie en rapportage.
Volgens de organisatoren zal dit de grootste concurrentie ter wereld zijn in termen van het aantal deelnemende landen. Drones met een snelheid tot 250 kilometer per uur zullen deelnemen aan het evenement.
Het andere grote evenement op het feest is de raketcompetitie, die zich vooral richt op studenten en afgestudeerden.
Het doel van de raketcompetitie is om de vaardigheden van studenten te verbeteren door hun interesse in ruimtevaarttechnologie te vergroten. De teams zullen in verschillende categorieën strijden, namelijk de categorie lage hoogte met commerciële raketmotor en de categorie hoge hoogte met commerciële raketmotor.
Het feest zal ook gastheer zijn voor een bijzonder evenement: HackIstanbul 2018 CTF wedstrijd.
HackIstanbul 2018 CTF (Capture the Flag) wedstrijd zal duizenden hackers uit 132 landen wereldwijd verzamelen om hun vaardigheden te tonen, aldus de organisatoren.
De vaardigheden van de hackers zullen goed getest worden door geavanceerde echte cyberaanvalscenario’s die onder de begeleiding van de belangrijkste deskundigen van de wereld worden voorbereid.
De sponsors van het festival omvatten Aselsan, Baykar, IGA, IGA, ?sbak, Roketsan, Turkish Aerospace Industries (TAI), Turkish Airlines, de Scientific and Technological Research Council of Turkey (TÜB?TAK) en TÜRKSAT.
Bron: Hurriyet Daily News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here