7.5 C
Alba Iulia
woensdag, augustus 17, 2022
No menu items!

Franse bank BNP Paribas engageert zich voor Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Franse bankreus BNP Paribas is niet van plan om zich terug te trekken uit Turkije, zei de voorzitter van de bank op 14 september.
“Turkije is een groot land, een grote economie,” Jean Lemierre vertelde CNBC in een gesprek tijdens de jaarlijkse Top van Singapore.
Gevraagd of de bank overwoog zich terug te trekken uit Turkije, zei Lemierre: “Wij zouden al deze commentaren moeten kalmeren. Turkije is geweldig. Ze worden geconfronteerd met moeilijkheden; ik hoop en ik weet zeker dat ze weten hoe ze de moeilijkheden het hoofd moeten bieden”.
Lemierre zei ook dat het verhogen van de rente door de Turkse Centrale Bank een “juiste zet” en “een gedurfde, serieuze en uiterst belangrijke beslissing” was.
“Turkije moet reageren, en ze hebben gereageerd, en ik denk dat ze de juiste maatregelen hebben genomen op een moment dat de munt zwakker en zwakker werd” voegde hij eraan toe.
Op 13 september verhoogde de Turkse centrale bank haar een weekse reporente met 625 basispunten, van 17,75 procent naar 24 procent.
Bron: Hurriyet Daily News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here