7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, mei 30, 2023
No menu items!

Turkije exporteert 177 ton hamsi naar 11 landen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije heeft 177 ton hamsi, een kleine lokale vis, geëxporteerd naar 11 landen sinds de opening van het seizoen op 1 september, volgens gegevens verzameld door Anadolu Agency.
De inkomsten uit de export van hamsi – ook wel Europese ansjovis genoemd – bereikten in september $928.023, een stijging van 87 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit gegevens van de Eastern Black Sea Exporters Association (DK?B).
Het volume van de hamsi-export steeg ook met 96 procent in de eerste maand van het visseizoen, terwijl het in dezelfde periode in 2017 op 90 ton stond, met ongeveer 495.150 dollar aan inkomsten.
Saffet Kalyoncu, voorzitter van DK?B, zei dat hij tevreden is met de stijging van de export en de toename van de importerende landen.
“Hamsi is een belangrijk exportproduct voor de economie” benadrukte hij.
Kalyoncu merkte op dat ze een “aanzienlijke vraag” naar hamsi uit Europese landen hebben ontvangen.
Hij voegde er ook aan toe dat de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Nederland, Griekenland en Zwitserland – die in dezelfde periode vorig jaar de vis niet uit Turkije importeerden – ook tot de landen behoren die hun exportpotentieel hebben vergroot.
“In deze context verwachten we dat onze hamsi-export tijdens het seizoen verder zal toenemen” aldus Kalyoncu.
Hij vermeldde dat DK?B verwacht meer export in de komende maanden met hogere deviezeninputs.
De gegevens toonden de hoogste koper van Turkse hamsi in September was Frankrijk ($372.165), gevolgd door België ($303.211) en de V.S. ($138.998).
De Eastern Black Sea Exporters Association is een niet-gouvernementele instelling – onder de jurisdictie van de Turkse Exporteurs Vergadering – die volgens haar website uit meer dan 1.500 leden bestaat.
Bron: Hurriyet Daily

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here