7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Een Turk drinkt jaarlijks 1.300 kopjes thee

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een Turks persoon consumeert gemiddeld 1.300 kopjes thee per jaar, aldus het hoofd van een koffiehuisvereniging.
Serdar Ersahin, hoofd van de in Istanbul gevestigde vereniging, vertelde Anadolu Agency dat Turkije volgens het rapport van het Internationaal Theecomité de beste thee consumerende natie was.
De Turken verbruiken dagelijks rond 3-5 koppen thee terwijl dit aantal tot 10 koppen tijdens de winter stijgt, toegevoegde Ersahin.
De cultuur van het drinken van thee is onmisbaar voor Turken aangezien het een gelegenheid is om te zitten en te praten, zei hij.
Het maken van thee in Turkije is anders dan in de rest van de wereld omdat het ongeveer 20 minuten gebrouwen moet worden.
De theehuizen zijn historisch gezien plaatsen van het socialiseren voor mensen, voegde hij toe.
Bekir Tezcakar, een theehuis eigenaar voor vijf generaties in Istanbul’s historische Grand Bazaar, zei dat koud weer de theeverkoop heeft verdubbeld.
Ook een theeproducent, Turkije verdiende opbrengsten van meer dan $4.5 miljoen na de uitvoer van thee naar 93 landen in de eerste helft van 2018, volgens de Oostelijke gegevens van de Oostelijke Zwarte Zee Exporters Association (DKIB).
De gegevens tonen de hoogste drie naties die Turkse thee kopen: Duitsland, de Turkse Republiek Noord-Cyprus (TRNC) en de V.S.
Bron: AA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here