7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Cappadocia heeft een goed begin van het nieuwe seizoen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een van de grootste toeristische attracties van Turkije, Cappadocië in het centrum van Anatolië, heeft een goed begin gemaakt aan het nieuwe seizoen met een stijging van 14,5 procent van het aantal bezoekers in het eerste kwartaal. De regio verwelkomde in de eerste drie maanden van het jaar zo’n 440.686 bezoekers.
Cappadocia biedt haar bezoekers een unieke ervaring met natuurlijke rotsformaties, met rots bewerkte historische kloosters, boetiekhotels en rondvluchten met luchtballonnen. Het heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke stijging van het aantal toeristen gezien.
Volgens de provinciale cultuur en toerismebestuur, waren er 379.713 toeristen in het eerste kwartaal van 2014, daalde het aantal drastisch tot 182.162 in 2016, toen het Turkse toerisme werd getroffen door negatieve trends. Tijdens de periode januari-maart in 2018 vertoonden de cijfers verbetering en kwamen in totaal 384.862 bezoekers naar de regio. De opwaartse beweging is dit jaar voortgezet en de regio heeft de afgelopen drie jaar de hoogste toeristische cijfers voor het kwartaal gezien.
Het openluchtmuseum Göreme, het gebied dat het meest bezocht wordt door toeristen, verwelkomde 208.482 bezoekers en 94.993 toeristen bezochten de Kaymakli-ondergrondse stad in het eerste kwartaal van het jaar. Derinkuyu Underground City verwelkomde in deze periode ook 66.203 lokale en buitenlandse toeristen.
Göreme Tourism Development Cooperative directeur Mustafa Durmaz benadrukte in een verklaring aan het Anadolu Agency (AA) dat de toerismeprofessionals de toename van het aantal bezoekers in de eerste maanden van dit jaar voorspelden en merkten op dat ze al voorbereidingen hadden getroffen om tegemoet te komen aan de stijgende vraag tegen het einde van vorig jaar.
Durmaz wees erop dat bezoekers uit Europa en het Verre Oosten over het algemeen de voorkeur geven aan de regio en onderstreepten dat Cappadocië, naarmate de weersomstandigheden verbeteren, meer bezoekers zal ontvangen. “Cappadocia heeft in de afgelopen drie maanden van het jaar een van de hoogste toeristische cijfers gezien, de hoge cijfers eind vorig jaar gaven aan dat 2019 een goed jaar wordt voor het toerisme in Cappadocië,” zei Durmaz.
Bron: Sabah Daily

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here