7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, mei 30, 2023
No menu items!

De Turkse serie 'The Protector' van Netflix boost toerisme in Istanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Streaminggigant Netflix, dat wereldwijd meer dan 139 miljoen leden heeft en elk jaar meer dan $ 8 miljard aan content investeert, is op de voorgrond getreden met zijn bijdrage aan de nationale toerismesectoren. Namelijk, ‘Narcos’ en ‘La Casa de Papel’, die wereldwijd beroemd zijn geworden, hebben honderdduizenden toeristen naar Colombia en Spanje getrokken. En nu heeft ook de eerste Turkse originele serie “The Protector” (“Hakan: Muhaf?z”), die eind 2018 op het grote scherm verscheen, een impuls gegeven aan het aantal toeristen in Istanbul. Veel internationale reisbedrijven hebben een stap gezet op basis van de eerste Turkse Netflix-serie, die naar schatting door de hele wereld wordt bekeken met 20 miljoen.
Netflix Communication Manager voor Turkije, het Midden-Oosten en Afrika, Artanç Sava?, zei dat deze touroperators hun toevlucht hebben genomen tot Netflix om de afbeeldingen en de naam van ‘The Protector’ te gebruiken.
“We hebben momenteel geen officieel partnerschap, maar we verwelkomen deze ontwikkelingen. Wat er verder gaat, is onbekend. We verwachten dat de nieuwe Turkse Netflix-serie, die wordt opgenomen in Göbeklitepe, wordt beschouwd als een van de oudste locaties van archeologische ruïnes en een van de oudste tempels ter wereld, zullen ook op dezelfde manier bijdragen tot het toerisme van het land in de komende periode. ”
Sava? onderstreepte dat “The Protector” zowel het moderne gezicht als de historische en culturele rijkdom van Istanbul omvat. Sava? verklaarde dat de serie in kwestie de interesse van toeristen in Istanbul heeft versterkt. Met de mededeling dat ze e-mails en berichten van kijkers van “The Protector” van over de hele wereld ontvangen, merkte Sava? ook op dat sommige wereldwijde toeristische bedrijven zelfs contact met hen hebben opgenomen om rondleidingen met het thema Istanbul te regelen. Ze wezen erop dat ze graag bijdragen aan de promotie van Turkije en Istanbul en gaven aan dat de serie nu beschikbaar is in 190 landen met ondertitels en kopieeropties in meer dan 20 talen. Terwijl “The Protector” in de eerste maand van release meer dan 10 miljoen kijkers bereikte, behoren Brazilië, Argentinië, Colombia, Peru en Canada tot de landen die de serie het meest bekijken.
Bestaande uit 10 afleveringen van ongeveer 45 minuten elk, “The Protector” richt zich op het schijnbaar gewone leven van een gewone jongeman, Hakan (Ça?atay Ulusoy). Zijn leven staat echter op zijn kop als hij ontdekt dat hij Istanbul moet beschermen vanwege een historische taak die hem is toevertrouwd en zijn nieuwe epische avontuur begint.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here