7.5 C
Alba Iulia
woensdag, mei 31, 2023
No menu items!

Turkije op derde plaats als moslimvriendelijke ‘halal tourist’ bestemming

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije is de derde beste toeristische bestemming ter wereld gerangschikt volgens de islamitische richtlijnen (halal genoemd) in 2019 door de Global Muslim Travel Index (GMTI) die eerder deze week werd vrijgegeven.
Het in Singapore gevestigde Mastercard-Crescent ratingbureau zei in zijn laatste rapport dat Indonesië samen met Maleisië de toppositie in de index heeft behaald, beide met een score van 78.
Turkije steeg van 69.1 in 2018 naar 75 punten, een stijging van één rang.
Crescent Rating CEO Fazal Bahardeen bracht het rapport uit in Jakarta, waarin werd gezegd dat Indonesië “het meest agressief” streefde naar de ontwikkeling van zijn halal-toerismesector.
Turkije werd tweede na Saudi-Arabië als een “inkomende” halal bestemming onder leden van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC).
Het rapport onderstreepte dat de bijdrage van Halal Tourism aan de wereldeconomie naar verwachting met 35 procent naar $ 300 miljard in 2020 zal stijgen van $ 220 miljard in 2016, en dat de sector gebaseerd is op vier hoofdcriteria, waaronder toegang, communicatie, milieu en diensten.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here