7.5 C
Alba Iulia
woensdag, augustus 17, 2022
No menu items!

Het Turkse veldhospitaal in Bangladesh biedt behandeling aan 1.000 Rohingya-vluchtelingen per dag

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het Turkse veldhospitaal in de Cox Bazar in Bangladesh verleent medische diensten ((sinds de oprichting in 2018) aan duizenden Rohingya-vluchtelingen die Myanmar zijn ontvlucht vanwege wreedheden door de overheid.
Het ziekenhuis met 50 bedden beschikt over een kinderkliniek en de enige neonatale afdeling in de regio die vorig jaar zo’n 108 baby’s verwelkomde.
Er is een team van Turkse gezondheidswerkers van orthopedisten tot chirurgen en anesthesiespecialisten werkzaam in het veldhospitaal, samen met verpleegkundigen en gezondheidswerkers uit de staat Rakhine en Bangladesh. Een totaal van 215 patiënten werden vorig jaar geopereerd in het ziekenhuis, volgens rapporten.
Hoewel de behoefte aan meer medische diensten toenam vanwege het toenemende aantal vluchtelingen, zet AFAD zijn onderhandelingen voort voor de bouw van een nieuw ziekenhuis, zeiden medewerkers van het veldhospitaal.
Ondertussen was het ziekenvervoer een van de belangrijkste problemen voor het ziekenhuis sinds Rohingya’s niet officieel zijn erkend door de regering van Myanmar en de vluchtelingen geen toestemming hebben om Bangladesh te verlaten of terug te keren naar Myanmar. Patiënten die zich in kritieke toestand bevinden, kunnen dus niet worden overgebracht naar naburige landen voor een betere medische behandeling.
Er zijn ook gezondheidsorganisaties in de regio vanuit Indonesië, Maleisië, Japan en degenen die zijn gevestigd onder de Verenigde Naties (U.N.), naast Turkije.
De Rohingya, door de VN omschreven als de meest vervolgde mensen ter wereld. Volgens Amnesty International zijn meer dan 750.000 Rohingya-vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, uit Myanmar gevlucht en doorgegaan naar Bangladesh nadat de Myanmar-troepen in augustus 2017 hardhandig optreden tegen de moslimgemeenschap. Sinds 25 augustus 2017 zijn bijna 24.000 Rohingya-moslims gedood door de strijdkrachten van Myanmar, volgens een rapport van het Ontario International Development Agency (OIDA).
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here