7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, juli 1, 2022
No menu items!

Arabische toeristen investeren in hazelnoottuinen in de Zwarte Zee

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Arabische-toeristen uit het Midden-Oosten, de Golf en Noord-Afrikaanse landen, die de afgelopen jaren grote belangstelling hebben voor de Zwarte-Zeeregio, hebben huizen, grond en onroerend goed gekocht in de provincies die zij bezoeken. Arabische toeristen, die kuststeden, toeristische centra en de hooglanden van de Zwarte Zeeregio het meest bezochten, hebben de afgelopen jaren 115 huizen en 80 hectare aan hazelnoottuinen gekocht in Ordu.
Met nog meer belangstelling voor de regio met de lancering van de luchthaven Ordu-Giresun, proberen Arabische toeristen in de regio te investeren voor toeristische doeleinden. Ordu, bezocht door 850.000 toeristen, waaronder 111.000 buitenlanders in 2018, zal naar verwachting dit jaar 1 miljoen toeristen ontvangen.
Ordu Real Estate Consultants Association Voorzitter Ugur Yüce merkte op dat de belangrijkste reden achter de toegenomen belangstelling van de Arabische toeristen in de regio eenvoudig transport is, eraan toevoegend dat binnen- en buitenlandse toeristen de voorkeur geven aan de hooglanden, beken, watervallen, meren, natuurparken, zee en algemeen landschap. Volgens Yüce hebben sinds de opening van de luchthaven meer toeristen de regio bezocht, dit heeft geleid tot een stijging van de grond- en huizenprijzen.
Arabieren die de regio bezoeken en eerder focussen op Trabzon, zijn ook grote belangstelling gaan tonen voor Ordu, waar ze nu huizen kopen.
Benadrukkend dat de verkoop van huizen en grond verder zou kunnen toenemen met de verbetering van wegen die leiden naar Ordu’s hooglanden en gemakkelijk transport, zei Yüce: “Dankzij het gemak van het transport door de lucht, bezoeken Arabieren nu zowel Giresun als Ordu. Als de hooglandwegen worden verbeterd en voorbereid op toerisme in onze regio, zullen binnen- en buitenlandse toeristen de regio zelfs meer prefereren.”
Volgens Yüce gaan Arabische toeristen meestal naar de hooglanden Aybasti Persembe en Kabadüz Cambasi, waar ze de laatste jaren land zochten om toeristische investeringen te doen. “Ze hebben echter nog geen land gekocht, omdat ze geen land kunnen vinden in de maat die ze willen hebben” zei hij.
Yüce verklaarde verder dat de zoektocht van de Arabische bezoekers naar land in de hooglanden en geruchten over hun belang de grondprijzen al hebben opgedreven, en vervolgt: “We verwachten dat ze de komende periode meer huizen zullen kopen en zullen landen in Ordu en Giresun.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here