7.5 C
Alba Iulia
woensdag, augustus 17, 2022
No menu items!

Turkcell-systeem om valse nieuwsberichten op sociale media te detecteren

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De grootste GSM-operator van Turkije heeft naar verluidt een systeem ontwikkeld om nepnieuws dat op sociale media circuleert te detecteren en te verifiëren. Het bedrijf heeft een patent aanvraag ingediend bij het Turkse octrooi- en merkenbureau onder de titel “A News Verification System” in het kader van het “Patent / Utility Model.”
De aanvraag is ingediend op 17 mei 2019. Het op een blockchain gebaseerde systeem zal controleren of het nieuws dat op sociale media is gepubliceerd correct is of niet, dmv kruiscontroles via alle nieuwsbronnen op internet. De vorm en de omvang van de aanvraag namens de Turkcell Technology Research and Development Inc. zijn op “nationaal” gezet.
De tekst van de aanvraag voor het octrooi van het nieuwsverificatiesysteem, die nog niet is geregistreerd en die momenteel wordt onderzocht door het Turkse octrooi- en merkenbureau, omvat de volgende informatie met betrekking tot de uitvinding: “Deze uitvinding heeft betrekking op een nieuwsverificatiesysteem dat is ontwikkeld om de juistheid van verkeerd nieuws te onderzoeken, bewust of onbewust verspreid via sociale media, via de blockchain-technologie en via alle nieuwsbronnen op het internet. “Berna Baser, Ferda Cekinmez en Goktug Yilmaz werden genoemd als de uitvinders in de aanvraag die via Tritech Patent Trademark Consultancy Inc.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here