7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Het industriële cannabisteeltgebied van Turkije in een jaar tijd vervijfvoudigd

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het cannabisteeltgebied in Turkije is vervijfvoudigd ten opzichte van vorig jaar, van 200 decares (49.42 acres of 200.000 vierkante meter) in 2018 tot 1.000 decares (247.11 acres of 1 miljoen vierkante meter) in het lopende jaar, volgens de gegevens vrijgegeven door Ministerie van Landbouw en Bosbouw in Turkije.
De toename van het cannabisteeltgebied werd geregistreerd nadat president Recep Tayyip Erdo?an vorig jaar in 19 Turkse steden het gecontroleerd zaaien van cannabis had goedgekeurd om het beschikbaar te maken voor medicinaal en industrieel gebruik.
Volgens een besluit van het ministerie van Land- en Bosbouw is cannabisproductie toegestaan ??in de provincies Amasya, Antalya, Bartin, Burdur, Çorum, ?zmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Usak, Yozgat en Zonguldak.
Cannabisproducten worden gebruikt in de automatisering, bouw, textiel, cosmetica, biodiesel, voeding, medicijnen, energie, textiel en plastic. Ze spelen ook een rol bij de productie van papier.
Sinds 1989 is het Turkije gelukt om de variëteit aan cannabisteelt te verminderen. In 1989 bedroeg het areaal van de cannabisteelt 42.000 decares (1.038 acres of 42 miljoen vierkante meter), wat drastisch daalde tot 5.360 decares (132 acres of 5,3 miljoen vierkante meter) in een decennium in 1999.
Volgens de gegevens verzameld uit verschillende bronnen, werd het teeltgebied in 2009 verder teruggebracht tot slechts 66 decares (16.31 acres of 66.000 vierkante meter).
Het idee achter het beperken van het zaaien van cannabis sinds 1990 was het voorkomen en beheersen van de productie van marihuana. Maar door de jaren heen is het industriële gebruik en dus de vraag toegenomen.
Turkije streeft nu naar het produceren van cannabis met inheemse zaden, zoals veel textiel- en automatiseringsbedrijven dit in hun productieprocessen nodig hebben, zei Ayse Aysin Isikgece, de algemeen directeur van het Turkse algemene directoraat van landbouwbedrijven.
Hoofd van het Cannabis Institute van het Centre for Eurasian Strategic Studies, Erdem Ulas, schat dat Turkije het potentieel heeft om tegen 2030 $ 100 miljard te verdienen aan gecontroleerde cannabisproductie.
Hij voegde eraan toe dat verschillende landen, waaronder Frankrijk, Nederland, Canada en de VS ook industriële cannabis produceren. Ze verwachten tegen 2025 $ 71 miljard aan cannabisproductie te verdienen.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here