7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, juli 1, 2022
No menu items!

Taiwan investeert $ 100 miljoen in staalfabriek in het noordwesten van Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een van de grootste staalproducerende bedrijven van Taiwan zal $ 100 miljoen investeren in een nieuwe staalfabriek in het noordwesten van Turkije, zei de president van de Taiwanese buitenlandse handelsraad.
Walter Yeh, de president van Taiwan External Trade Development Council (TAITRA), zei woensdag dat het Taiwanese bedrijf dat tot de topstaalproducenten in het Zuid-Aziatische land behoort, momenteel gesprekken voert met Turkse partners om $ 100 miljoen te investeren in een staalfabriek in Kocaeli provincie.
Yeh verklaarde dat met name de elektronische, automobiel- en industriële sector belangrijke investeringsmogelijkheden bieden voor beide landen, en voegde eraan toe dat Taiwan het handelsvolume met Turkije wil vergroten tot $ 2 miljard.
De bedrijfsinvesteringen van Taiwan in Turkije zijn de laatste jaren gestegen. Vorig jaar heeft Taiwan Cement Corporation (TCC) 40 procent van OYAK Cement overgenomen, een concern van het Turkse strijdkrachtenpensioenfonds, voor $ 640 miljoen. De deal was het grootste buitenlandse directe investeringsproject (FDI) in Turkije in 2018.
Yeh voegde eraan toe dat Taiwan ook diverse zakelijke kansen biedt voor Turkse bedrijven en noemde mogelijke samenwerking bij het vaststellen van halal voedselnormen met Turkije als een eerste stap om de markten in het Midden-Oosten aan te boren.
“We willen dat Turkse bedrijven naar Taiwan komen, zichzelf aan de markt voorstellen en zakelijke kansen daar overwegen.”
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here