7.5 C
Alba Iulia
woensdag, mei 31, 2023
No menu items!

Turkije onverwacht gestegen naar de top van wereldwijde crypto adopters

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Als we denken aan landen die voorlopen op crypto-acceptatie, is Turkije misschien niet de eerste plaats die in me opkomt. Uit de Global Consumer Survey van Statistica voor 2019 blijkt echter dat een vijfde Turkse inwoner kennis heeft gemaakt met crypto en er in een of andere vorm aan is blootgesteld. Als de cijfers waar zijn, is 20% het hoogste percentage van alle landen ter wereld.
Hoewel de regering van het land aanvankelijk terughoudend was om cryptocurrencies te omarmen, hadden de mensen er altijd nut in gevonden. Uit een enquête van ING in april 2015 bleek dat 45% van de Turken geloofde dat digitale valuta’s zoals Bitcoin (BTC) de toekomst van online uitgaven worden. Dit vormde het hoogste percentage voor alle onderzochte Europese landen en overtrof het Europese gemiddelde van 28% met een ruime marge.
Deze hogere acceptatie van crypto geeft aan dat Turken mobiele apparaten gemakkelijker gebruiken voor financiële activiteiten. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 56% van de Turken mobiele betaalapps had gebruikt in tegenstelling tot het gemiddelde van 33% van de Europese consumenten.
De online betalingssector in Turkije was klaar om crypto te adopteren, maar de eerste mogelijkheid kwam alleen toen PayPal in het land werd verbannen na de afwijzing van zijn vergunning door de Bankverordening en het toezichtsorgaan. Het gebruik van crypto in het land bereikte een ongekend niveau om de online betalingsruimte te vullen.
Baris Özistek, de voorzitter van beide durfkapitaalfonds Bogaziçi Ventures en het publicatiebedrijf Netmarble EMEA, schreef de hoge acceptatie van crypto toe aan de geavanceerde gamingmarkt van het land en zei tegen Cointelegraph: “Er zijn meer dan 30 miljoen actieve gamers in Turkije. Gaming is een sfeer waarin virtuele apparatuur en digitale valuta voor het eerst worden gebruikt en het meest worden gebruikt. ”
Lees verder op: https://cointelegraph.com/news/turkeys-unexpected-rise-to-the-top-of-global-crypto-adopters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here