7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, mei 30, 2023
No menu items!

Markt voor mobiele apps in Turkije geschat op ongeveer $ 1,5 miljard

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De inkomsten uit de markt voor mobiele applicaties waren wereldwijd $ 94 miljard in 2014, zei de Turkse minister van industrie en technologie, en dat cijfer is vervijfvoudigd tot $ 460 miljard in 2019.
“We hebben het over een sector die naar verwachting $ 1 biljoen zal bereiken in 2023. Gezien de situatie in Turkije wijzen schattingen op een volume van $ 1,5 miljard” zei Mustafa Varank tijdens het mobiele applicatie-evenement in Istanbul op donderdag.
Hij merkte op dat zowel consumptie- als productiemodellen snel technologie gebruiken. Mobiele applicaties domineren verschillende gebieden, waaronder winkelen, reizen, entertainment, onderwijs, bankieren en telecommunicatie, zei hij.
Turkije
Het aandeel van Turkije in de markt voor mobiele applicaties groeit, voegde Varank toe. “Wij zijn het achtste land ter wereld in het downloaden en gebruiken van mobiele apps. Het aantal mobiele gebruikers bereikte 61 miljoen in de eerste helft van dit jaar van 40 miljoen in 2016.”
Varank benadrukte dat Turken erg geïnteresseerd zijn in technologie en mobiele apps, en zei dat slechts 14% van de gebruikte apps binnenlands is.
“We willen dat iedereen in ons land meer nadenkt over deze dingen. Er is geen obstakel voor Turkije om een ??onmisbare speler te worden in deze steeds groeiende markt” zei hij.
Turkse ondernemers en ontwikkelaars kunnen de trends in de digitale wereld aansturen, merkte Varank op.
Hij zei dat de Turkse overheid de softwaresector en ontwikkelaars ondersteunt met zijn prikkels.
“We hebben de softwaresector geprioriteerd in onze 2023 Industrie- en technologiestrategie en we streven ernaar 500.000 softwareontwikkelaars te bereiken” aldus de minister.
Turkije wil ook een open-sourceplatform lanceren om de softwarekosten te verlagen en het aantal ontwikkelaars en ondernemers te verhogen, voegde hij eraan toe.
Varank herinnerde eraan dat het land technologieworkshops biedt, zoals robotica, elektronisch programmeren, cybersecurity en kunstmatige intelligentie (AI) voor kinderen.
Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here