7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, mei 30, 2023
No menu items!

40 miljoen aan investering vanuit Silicon Valley voor Turkse leveringsbedrijf Getir

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een Turkse start-up die ultrasnelle leveringen aanbiedt, heeft bijna $ 40 miljoen aan financiering binnengehaald van een groep investeerders onder leiding van de durfkapitalist uit Silicon Valley, Michael Moritz, dit is een boost voor de opkomende tech-scene in Turkije.
Getir, een in 2015 gevestigd bedrijf in Istanbul, stelt gebruikers in staat om producten te bestellen van ijsjes tot iPhone-opladers, kattenvoer tot condooms met een kort bericht, met slechts een kleine verhoging van de supermarktprijzen. Het belooft een gemiddelde levertijd van 10 minuten.
Het bedrijf trok vorig jaar de aandacht van Sir Michael, een in Wales geboren tech-investeerder die partner is bij Sequoia Capital, de blue-chip venture capital onderneming. Zijn eerdere investeringen via Sequoia omvatten een gesmolten kaas sandwichketen en een Indiase “cloud keuken”.
Nadat hij naar Istanbul was gevlogen om tijd door te brengen op het hoofdkantoor van Getir in Istanbul, stemde Sir Michael ermee in om $ 25 miljoen in het bedrijf te injecteren via zijn persoonlijke investeringswagen Crankstart, die ook de prestigieuze Booker Prize voor Engelstalige fictie sponsort.
Lees verder op:
https://www.ft.com/content/d0a427f6-36e0-11ea-a6d3-9a26f8c3cba4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here