7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Turkije start een project om 1 miljoen softwareontwikkelaars op te leiden

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije heeft een campagne opgestart om ten minste 1 miljoen softwareontwikkelaars op te leiden in een project dat wordt ondersteund met online cursussen.

“We hebben vandaag het revolutionaire project ‘1 miljoen softwareontwikkelaars’ in de praktijk gebracht, waardoor ons land een van de leidende landen ter wereld op het gebied van softwareontwikkeling zal worden, kondigde het ministerie van Financiën op 21 april aan op zijn Twitter-account.

“Vandaag wordt voor Turkije een historische stap gezet. Er wordt een enorme online cursusreeks gelanceerd waar je thuis aan mee kunt doen” zei hij, eraan toevoegend dat er al 31 online cursussen van bijna 47.000 minuten zijn geüpload op de website van het ministerie.

Het aantal cursussen in categorieën zoals algoritme, webprogrammering, mobiele applicatie en gameontwikkeling zal tot eind dit jaar toenemen tot 100, aldus het ministerie.

De examenscores van degenen die de cursussen hebben voltooid, worden automatisch toegevoegd aan hun cv’s die zijn verzameld op de webportal van het ministerie. Bedrijven die op zoek zijn naar werknemers met IT-vaardigheden krijgen volgens de aankondiging van het ministerie toegang tot de CV-pool.

De campagne heeft tot doel 1 miljoen banen te creëren in functies zoals informatiebeveiligingsexpert, webdesigner, projectmanager en systeemspecialisten.

Online inschrijven voor het online cursusprogramma is gratis.

De minister riep middelbare scholieren en universiteitsstudenten op om zich aan te melden voor het programma.

“Grijp deze kans die een grote bijdrage zal leveren aan je carrièrestappen. Vooral in deze dagen is het een uitstekende gelegenheid nu we thuis blijven. Laten we onszelf en ons land naar een hogere positie brengen in de softwaresector, het meest competitieve gebied van onze tijd”.

Bron: Hurriyet Daily News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here