7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Turkije heft het verbod op de export van medische apparatuur

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije heeft op 2 mei de beperkingen op de export van medische benodigdheden opgeheven, een maatregel die de verkoop van apparatuur aan westerse landen waar tekorten zijn, zou moeten vergemakkelijken.

Het ministerie van Handel heeft de beperkingen op de verkoop in het buitenland van ademhalingstoestellen, intubators en desinfectiemiddelen zoals ethanol opgeheven, volgens een in het staatsblad bekendgemaakt decreet.

Voorheen was de verkoop van dergelijke goederen verboden of was het vereist om toestemming te krijgen van de Turkse regering, met beperkte toestemming.

“Deze beperkingen zijn tijdelijk ingesteld als reactie op de pandemie. Het besluit om export toe te staan weerspiegelt … de groeiende capaciteit van Turkije om het coronavirus in te dammen” vertelde een presidentiële functionaris aan buitenlandse media.

Het opheffen van de beperkingen biedt Turkse bedrijven een kans die hun productiecapaciteit sinds het begin van de pandemie aanzienlijk hebben vergroot, terwijl veel landen nog steeds moeite hebben om voldoende medische apparatuur te krijgen.

In tegenstelling tot andere landen heeft Turkije geen tekort aan ademhalingstoestellen of maskers.

Bron: Hurriyet Daily

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here