7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Inwoners van Nevsehir bekijken films in een drive-in bioscoop

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Inwoners van de Centraal-Anatolische provincie Nevsehir konden in hun auto bij een geïmproviseerde drive-in bioscoop de film “Müslüm” bekijken, die het leven van de laat bekende Turkse zanger Müslüm Gürses weergeeft, aangezien de bioscopen van Turkije dicht zijn te midden van de coronapandemie.

De inwoners van Nevsehir parkeerden hun voertuigen voor het scherm met behulp van gemeenteambtenaren en kregen popcorn en frisdrank uitgereikt.

De bioscooplocatie is van oorsprong een vrachtwagengarage, waar vrachtwagens op normale dagen zouden staan.

Burgemeester Rasim Ari heeft gezegd dat ze hebben besloten soortgelijke activiteiten te organiseren om het moreel te stimuleren van mensen die hun huis niet konden verlaten en van wie het sociale leven tijdens de COVID-19-pandemie is beperkt.

Ondertussen organiseerde de gemeente Izmir ook een drive-in bioscoopevenement in de stad waar COVID-19-beperkingen werden ervaren.

De geschiedenis van het drive-in bioscoopconcept, waarin toeschouwers in hun auto zitten en films kijken, gaat terug tot voor de Tweede Wereldoorlog.

In tegenstelling tot de ooit populaire drive-in bioscopen in de Verenigde Staten, waren openluchtbioscopen populairder in Turkije.

Drive-in bioscopen krijgen echter ook aandacht in Turkije vanwege Corona.

Bron: Hurriyet Daily News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here