7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, september 26, 2023
No menu items!

Turkse serie Ertugrul immens populair in Pakistan

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Dirilis Ertugrul (Ertugrul’s Resurrection), een populair Turks historisch tv-drama, is een ware rage in Pakistan sinds de staatsomroep in april een nagesynchroniseerde versie begon uit te zenden.

De immense populariteit van de show heeft in Pakistan tot uiteenlopende meningen geleid. Sommigen vinden dat het een bedreiging vormt voor de lokale cultuur en dat het geweld bevordert, terwijl anderen het steunen voor het verheerlijken van moslimhelden.

Maar het zijn niet alleen beroemdheden en analisten die reageren op de show – de politici van het land zijn ook actief betrokken bij het debat.

Dit is niet het eerste Turkse drama dat populair is geworden in Pakistan. Maar wat anders is aan Ertugrul – vaak beschreven als het Muslim Game of Thrones – is dat het rechtstreeks wordt gepromoot door premier Imran Khan om redenen die als persoonlijk en politiek worden beschouwd.

De heer Khan is mogelijk een van de belangrijkste redenen waarom deze buitenlandse serie sensatie veroorzaakt in Pakistan.

Sinds zijn opmerkingen heeft de serie – die wordt uitgezonden als Ertugrul Ghazi (krijger) in Urdu – de kijkersrecords in Pakistan verbroken.

Critici geloven dat Khan de show heeft gesteund omdat hij betrekking heeft op de bevordering van islamitische waarden en het past bij zijn doel om Pakistan te vestigen als een ideale islamitische samenleving.

Sinds hij de functie van premier overnam, zei de heer Khan: “Ik wil een Pakistan creëren dat in lijn is met de eerste moslimmaatschappij die door de profeet Mohammed in Medina is opgericht.”

Maar het lijkt meer te zijn dan alleen een kwestie van persoonlijk belang.

Een artikel in het toonaangevende dagblad Dawn suggereert dat “de reden kan liggen in een veel gepubliceerde bijeenkomst achter de schermen, waar premier Khan de Turkse president [Recep] Tayyip Erdogan en [toen] de Maleisische premier Mahathir Mohammad ontmoette op de AVVN [Algemene Vergadering van de VN].”

In september 2019 kwamen de heer Khan samen met de heer Erdogan en de heer Mahathir op het idee om een ??tv-kanaal te lanceren om een ??tegenverhaal te creëren tegen de toenemende islamofobie.

De serie is gebaseerd op het leven van de 13e-eeuwse moslim Oguz Turk-leider Ertugrul, wiens zoon Osman Ghazi wordt beschouwd als de grondlegger van het Ottomaanse rijk.

Het toont de moed van moslim Oghuz-Turken die vechten tegen de Mongoolse indringers, christenen, Byzantijnen en de Tempeliers in Anatolië.

Bron: https://www.bbc.com/news/world-asia-53024479

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here