7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, mei 30, 2023
No menu items!

Het volume van e-commerce in Turkije bereikt $ 20 miljard

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het volume van e-commerce in Turkije bedroeg in 2019 136 miljard Turkse lira (bijna $ 20 miljard), zei de minister van Handel van het land op 24 juni.

Tijdens een virtuele bijeenkomst over het Turkse elektronische handelinformatiesysteem (ETBIS), heeft Ruhsar Pekcan enkele details gedeeld over de e-commercegegevens van het land die voor het eerst werden verzameld.

In de eerste vijf maanden van dit jaar, vooral tijdens de coronaviruspandemie, bereikte het volume van e-commerce 63,3 miljard Turkse lira ($ 9,2 miljard).

Dit markeert een stijging van 48% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, terwijl het ontstaan van e-commerce voedselwinkels tijdens de pandemie zesvoudig is toegenomen.

In de verslagperiode waren de sectoren met de grootste toename van transacties witgoed en huishoudelijke apparaten met een stijging van 75%, kleding, schoenen en accessoires met 43%, de elektronicasector en de softwaresector met respectievelijk 53% en 95% stijging.

Pekcan benadrukte dat deze gegevens de belangrijkste bron zullen zijn in alle toekomstige analyses met betrekking tot e-commerce en zei dat 85% van het totale e-commerce-volume van het land in 2019 bestond uit binnenlandse aankopen, 9% aankopen uit andere landen via Turkse e-commerce sites en 6% van de Turkse burgers winkelde vanuit het buitenland.

Pekcan wees erop dat momenteel in totaal 68.457 bedrijven hun e-commerce-activiteiten voortzetten.

Bron: Hurriyet Daily News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here