7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, mei 30, 2023
No menu items!

Prototype van Turkije’s geavanceerde gevechtsdrone Akinci voltooit testvlucht

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het tweede prototype van Bayraktar Akinci, een hypermodern Unmanned Combat Aerial Vehicle (UCAV) ontwikkeld door Turkije, heeft zijn eerste testvlucht voltooid.

De testvlucht van de drone, ontwikkeld door de toonaangevende dronefabrikant Baykar Makina van het land, werd donderdag uitgevoerd in het Bayraktar Akinci Flight and Training Center op het Çorlu Airport Base Command, in de provincie Tekirda? in het noordwesten van Turkije.

Als onderdeel van de systeemverificatie- en identificatietest vertrok het prototype om 17:28 uur. lokale tijd en bleef 1 uur en 2 minuten in de lucht, aldus de fabrikant in een verklaring.

Op 6 augustus 2019 voltooide het eerste prototype van de gevechtsdrone zijn eerste vlucht. Het Akinci UCAV-prototype PT-1 maakte zijn tweede vlucht op 10 januari.

Tijdens de tweede testvlucht bleef de Akinci 1 uur en 6 minuten in de lucht en bereikte een hoogte van 5000 voet.

De latere tests zullen voortaan met twee prototypes worden uitgevoerd.

Selçuk Bayraktar, Chief Technology Officer van Baykar, zei dat de gevechtsdrone alle onderdelen van de vluchttest met succes heeft doorstaan.

De eerste levering van de Akinci UCAV zal naar verwachting dit jaar plaatsvinden, terwijl het integratieproces van het derde prototype aan de gang is.

De UCAV, die tot 24 uur kan vliegen op een maximale hoogte van 40.000 voet, heeft een spanwijdte van 20 meter (65 voet) en een laadvermogen van 1.350 kilogram (2.976 pond).

Het maximale startgewicht van Akinci is 5.500 kilogram. Het heeft twee motoren van 450 pk, maar kan worden uitgerust met motoren van 750 pk of lokaal gemaakte motoren van 240 pk.

Met de Akinci UCAV wordt Turkije een van de slechts drie landen die deze droneklasse kunnen produceren.

Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here