7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Het is tijd voor een islamitische omroep die verbindt

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het is tijd voor een islamitische omroep die verbindt. Een omroep die je benadert met een gezegende begroeting waardoor zaadjes van liefde en vriendschap in je hart gezaaid worden. Een omroep die podium biedt aan geluiden en inzichten vanuit de moslimgemeenschap in Nederland! Dit doet VMM.

De nieuwe publieke omroep speelt hiermee in op een steeds urgentere wordende vraag van de samenleving. Moslims voelen zich onvoldoende gerepresenteerd op de Nederlandse radio en tv. Ze zien dat het beeld over de islam en de moslimgemeenschap eenzijdig, negatief en soms zelfs foutief is, iets wat wetenschappelijke onderzoeken naar het mediabeeld ook aantonen.

Een divers team met mensen die maatschappelijk actief zijn en goede banden hebben met de islamitische gemeenschap, wil hier verandering in brengen. Zij willen programma’s maken over de islam en over Nederlandse moslims, vertelt voorzitter Burhan Carlak. “Moslims vormen een heterogene gemeenschap. Moslims zijn docenten, dokters, productiemedewerkers, managers en nog veel meer. Zij heten Ahmed en Aisha, maar ook Jan en Jennie. Dit willen wij in beeld brengen.”

Daarnaast wil de voorzitter de schoonheid van de islam laten zien. “Ik ben er trots op om moslim te zijn. De islam is een verrijking voor ons land. Het is belangrijk dat kijkers meer informatie krijgen over wat ons geloof daadwerkelijk leert”, aldus Carlak, die wil focussen op dat wat alle moslims bindt, maar ook graag de verschillen laat zien binnen de islamitische gemeenschap.

In de programma’s wordt belicht hoe moslims zich door de islam laten inspireren, en welke antwoorden moslims geven op vragen over bijvoorbeeld zingeving, levensbeschouwing en maatschappelijke ontwikkelingen. Ook zullen allerlei geleerden geïnterviewd worden over uiteenlopende thema’s.

Met dit attractieve, kleurrijke en veelzijdige beeld, verwacht de omroep ook kijkers te trekken met een niet-islamitische achtergrond.

VMM heeft tot 31 december 2020 de tijd om 50.000 leden te werven. Lid worden kan via de website www.moslimmedia.nl voor slechts €5,72 per jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here