7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkije handhaaft 44 ton goudproductie ondanks een pandemie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Ondanks de pandemie van het coronavirus handhaaft Turkije zijn streefcijfer voor de goudproductie aan het einde van het jaar van 44 ton, zei minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen Fatih Dönmez.

Volgens de Turkse Gold Miners Association bereikte de Turkse goudproductie in 2019 een hoogtepunt van 38 ton.

Voorafgaand aan de uitbraak wezen schattingen erop dat het tegen het einde van dit jaar 45 ton zou bereiken, dankzij aanmoedigende investeringen van de particuliere sector en het aantal productiefaciliteiten dat begin 2020 operationeel werd.

Dönmez zei dat de mijnbouwactiviteiten zijn hersteld sinds juli nadat het land de meeste van zijn lockdown-maatregelen in juni had opgeheven.

“Jarenlang hebben we een jaarlijkse invoer van ongeveer $ 8 miljard (TL 59,81 miljard) tot $ 10 miljard aan goud gehad’ zei de minister.

“Uit onze jaarlijkse booractiviteiten hebben we ook de reserves van bepaalde minerale activa naast goud bepaald, de afbakening van de relevante regio bepaald en het veld geëxploiteerd, zodat het in overeenstemming is met de economie.”

Turkije produceerde tussen 2001 en 2019 in totaal 338 ton goud; Volgens wetenschappelijke studies bedragen de potentiële reserves echter 6.500 ton, waarvan 1.500 ton tot dusver is gewonnen, aldus de vereniging.

“Vóór 2000 was er in ons land bijna geen goudproductie. We bereikten de huidige productiesnelheden na de jaren 2000” zei Dönmez.

Turkije importeert gemiddeld ongeveer 150 ton goud per jaar, zei de minister, erop wijzend dat de bedragen die voor de invoer worden betaald aanzienlijk zouden dalen als het land zijn productiedoelstelling zou halen.

“We moeten het goud winnen dat in ons land bestaat. Net zoals Amerika, Canada, Australië en andere landen hebben gedaan. In Turkije volgen we nu dezelfde procedures als de ontwikkelde landen bij het winnen van goud” zei hij.

“We zien dat de invoer van goud een belangrijke rol speelt bij de vorming van het tekort op de lopende rekening. Zo hebben we in 2019 voor 12,5 miljard dollar aan goud geïmporteerd. Na verwerking van puur goud hebben we voor 7 miljard dollar aan goud geëxporteerd. Het netto tekort is $ 5,5 miljard” zei Dönmez.

In de eerste zes maanden van dit jaar importeerde het land goud ter waarde van $ 11,5 miljard, terwijl de export daarentegen zo’n $ 3 miljard bedroeg, merkte de minister op. “We hebben een netto buitenlandse handelstekort van $ 8,5 miljard in goud in de eerste zes maanden.”

Bron: Daily Sabah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here