7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 5, 2022
No menu items!

Netflix opent kantoor in Istanbul

Netflix, heeft in lijn met hun laatste investering in Turkije, aangekondigd hun kantoor te openen in Istanbul. Deze stap zal een krachtigere manier creëren om producties in Turkije wereldwijd te promoten, volgens een verklaring van Netflix, dat wereldwijd 195 miljoen abonnees heeft.

Het kantoor zal in de tweede helft van 2021 openen en zal ook nieuwe werkgelegenheid bieden, voegde het eraan toe.

De Turkse minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy werd in de verklaring geciteerd dat hij verheugd was dat zo’n wereldwijd bedrijf een kantoor in Turkije zou openen.

“Onze film- en televisiedrama-industrie, die vooral in de afgelopen 15 jaar vooruitgang heeft geboekt, is een van de belangrijkste instrumenten van promotionele en culturele diplomatie geworden. Ik geloof dat de films en drama’s die in Turkije worden geproduceerd en die in 190 landen zullen worden bekeken, zullen bijdragen aan de ontwikkeling van het filmtoerisme en de sector meer zichtbaar zullen maken in de internationale arena, ”voegde Ersoy toe.

Reed Hastings, oprichter en co-CEO van Netflix, zei dat Turkije een zeer belangrijk land voor hen was vanwege de rijke cultuur en een lange traditie van verhalen vertellen. “Daarom zijn we er trots op een kantoor te openen in een prachtige stad, Istanbul. Deze beslissing zal ons helpen om meer Turkse producties te produceren die over de hele wereld zullen worden genoten. ”

Pelin Distas, de oorspronkelijke inhoudsdirecteur van Netflix Turkije, zei dat hun opwinding om indrukwekkende verhalen uit Turkije te vertellen hen een boost gaf voor toekomstige investeringen. “Wij geloven dat met de opening van het kantoor in Istanbul, onze nauwe samenwerking met onze creatieve teams en belanghebbenden nog efficiënter zal worden voortgezet. We zullen de originele verhalen van ons land blijven presenteren aan 195 miljoen Netflix-abonnees. ”

Bron: Hurriyet Daily News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here