7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Doe eens ff normaal Nederland

Ik ga er niet omheen draaien en heel kort en krachtig zijn in mijn boodschap. We leven in een land waar een partij pleit voor een ministerie voor de-islamisering, consulaten moeten terugkeercentra worden, moskeeën gesloten worden en koran verboden wordt. Kortom, deportatie van moslims. Niet een reëel beeld? Schrik niet. Ze hebben 29 zetels in de peilingen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit laat ik niet zomaar gebeuren. Ik ben burger van dit land en ik eis gelijkwaardig te worden behandeld. Heb de wet nooit overtreden en altijd netjes belasting betaald. Sterker nog mijn vader heeft geholpen in het opbouwen van dit land. Het land dat in een na oorlogse puin zat en geen werk wilde doen wat mijn vader wel wilde doen.

Treur niet. Er zijn 3 dingen die jij kan doen. Stemmen. Stemmen. Stemmen. Waar haal je de luxe vandaan om niet te stemmen? Mijn vader en moeder hebben vanaf het moment dat ze de Nederlandse nationaliteit hebben, gebruik gemaakt van hun stemrecht.  En weet je niet op wie je wil stemmen, daar kan ik heel simpel antwoord op geven: Nida. Een partij die zich al 7 jaar heeft bewezen in oprechtheid en er te zijn voor iedereen in de samenleving.
Een partij die sterk in zijn schoenen staat en hardop zegt dat islam een inspiratie is en onderdeel kan zijn van de oplossing van problemen in de samenleving. Een partij die als eerste strijdt voor het mogelijk maken van kopen zonder rente. Een voor een mannen en vrouwen die principes kiezen boven een carrière. Zoals een Elsa van de Loo, die partner had kunnen worden bij een advocatenbureau, maar zichzelf over 10 jaar in de spiegel wil blijven kijken en dus is weggegaan om vervolgens voor zichzelf te beginnen.
Denk niet in strategisch stemmen, maar stemmen met verstand. Laat je stem niet verloren gaan. Jij bepaalt waar we naar toe gaan met dit land. Ik vraag het jou. Hoe wil jij over 10 jaar in de spiegel kunnen kijken?

Doe eens ff normaal Nederland. Wij laten ons niet aan de kant schuiven als tweederangsburgers, maar komen op voor onze rechten. We vertikken het om alles wat we opgebouwd hebben, teniet te laten maken. Sta op. Mét trots. Voor je identiteit. Je principes. Waar je in gelooft. Wij blijven hier!

Auteur: Leyla Çakir

Leyla Cakir

1 REACTIE

  1. Nooit begrepen idd dat de meeste moslims niet stemmen terwijl er voor hen alleen al 9 zetels te verdelen zijn. Hoe toch zouden deze mensen bereikt kunnen worden. Is het nog niet eng genoeg? Jou stuk laat de noodzaak duidelijk zien… 😞

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here