7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

20% van Amerikaanse top 100 bestaat uit door Turkije ontwikkelde mobiele games

In april 2021 waren 20 mobiele games in de top 100 van meest gedownloade titels in de VS afkomstig uit Turkije.

Zoals blijkt uit een rapport van startup monitor startups.watch (via Daily Sabah), verschenen verschillende hypercasual games van Good Job Games en Rollic op de lijst voor de maand, terwijl Garawel Games de groep aanvoerde op het iOS-platform.

Er worden meer studio’s opgericht in het land vanwege de lagere ontwikkelingskosten, die stijgen door de devaluatie van de Turkse lira ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Zo heeft Zynga in 2020 meerdere in Turkije gevestigde bedrijven opgekocht, waaronder Toon Blast-maker Peak Games voor 1,85 miljard dollar en het eerder genoemde Rollic voor 168 miljoen dollar.

Groeiende sector

Verder werd geschetst dat 61 startups in Q1 2021 509 miljoen dollar hebben opgehaald bij investeerders – een nieuw record voor de Turkse sector – waarvan 49 in Istanbul.

Turkije groeide in deze periode uit tot het 10e grootste land voor angel- en VC-investeringen in Europa en kwam op de tweede plaats in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (alleen achter Israël).

Bovendien ontving Dream Games uit Istanbul – bekend van puzzeltitel Royal Match – de grootste investering in de gamessector in één investeringsronde, toen het 50 miljoen dollar ophaalde uit een Serie A-financieringsronde.

Lees verder op: https://www.pocketgamer.biz/news/76507/turkey-mobile-games-20-percent-us-top-100-april-2021/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here