7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Turkse herder wil heel graag studeren aan de Universiteit van Tilburg

Deputy ambassadeur Erik Weststrate zei dat hij een ontmoeting had met universiteitsfunctionarissen voor Mahir, die zijn opleiding aan Tilburg University wil voortzetten.

Mahir Gündoğdu, die studeerde aan de Amerikaanse Robert High School in Istanbul terwijl hij met zijn gezin als herder werkte in de hooglanden van Tunceli, studeert dit jaar af.

Gündoğdu beantwoordde alle 120 vragen correct in het TEOG-examen.

Na het nieuws te hebben ontvangen dat Gündoğdu zich voorbereidde op de Universiteit van Tilburg door schapen te hoeden op het Çobanyıldızı-plateau van Pülümür, op een hoogte van 2.600, kwam de Nederlandse ambassade in actie.

Plaatsvervangend Ambassadeur van Nederland Erik Weststrate, die een ontmoeting had met de 22-jarige Mahir in Tunceli, zei: “Ik heb veel vrienden op de Universiteit van Tilburg. Ik heb meteen met ze gesproken”

Gündoğdu zei dat Tilburg University zijn aanvraag had goedgekeurd en dat hij 12 duizend euro per jaar nodig had om daar te studeren. Gündoğdu zei: “De school is nu afgelopen, ik ben aan het afstuderen. Er zijn voorbereidingen voor zowel het examen als het afstuderen. Voordat ik mijn school afmaakte, heb ik me aangemeld bij verschillende scholen in Nederland. Ik ben aangenomen bij Tilburg University. Nu ben ik me aan het voorbereiden, terwijl ik werk als herder”

Lees meer op:

https://m.ensonhaber.com/3-sayfa/hollanda-buyukelciligi-tuncelili-mahir-icin-devrede
https://tr.sputniknews.com/yasam/202106061044668895-cobanlik-yaparken-robert-lisesini-kazandi-hedefinde-hollandada-bulunan-tilburg-universitesi-var/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here