7.5 C
Alba Iulia
donderdag, september 28, 2023
No menu items!

Turkije vierde meest populaire toeristische bestemming ter wereld in 2021

Turkije is Italië en de Verenigde Staten voorbijgestreefd en staat nu wereldwijd op de vierde plaats wat betreft het aantal toeristen dat het land bezoekt. Het land ontving in 2021 bijna 30 miljoen toeristen, volgens een rapport van de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO).

Uit het UNWTO-rapport blijkt dat Frankrijk de eerste plaats inneemt na vorig jaar ongeveer 40 miljoen toeristen te hebben ontvangen. Mexico volgt op de tweede plaats met 31,9 miljoen toeristen, en Spanje staat op de derde plaats met 31,2 miljoen.

Turkije, dat in 2020 nog op de zesde plaats stond, steeg in 2021 twee plaatsen na 29,9 miljoen toeristen te hebben ontvangen.

Italië staat op de vijfde plaats met 26,3 miljoen toeristen, gevolgd door de Verenigde Staten met 22,1 miljoen, Griekenland met 14,7 miljoen en Oostenrijk met 12,7 miljoen toeristen.

Duitsland en Kroatië vormen de resterende top tien met respectievelijk 11,7 miljoen en 10,6 miljoen bezoekers.

China, dat in 2019 op de vierde plaats stond met 65 miljoen reizigers, is tijdens de coronavirus pandemie effectief van toeristische bestemmingen gewist.

Thailand is een ander voormalig populair Aziatisch land dat zijn toeristische cijfers heeft zien kelderen tijdens de pandemie. Het land had in 2019 ongeveer 40 miljoen bezoekers ontvangen, maar ontving in 2021 slechts 400.000 toeristen, waardoor de internationale ranglijst naar de 53e plaats is gezakt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here