7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Hoe Netflix-ster Mo Amer Palestijnse ervaring naar tv bracht

Toen Mo Amer besloot dat hij komiek wilde worden, was er nooit een vraag over waar hij het beste materiaal zou kunnen vinden. Hij groeide tenslotte op in Texas met de naam Mohammed.

Verhalen over de assimilatiepijnen van zijn familie, de verwrongen kijk van Amerika op moslims en hoe chocoladehummus “een haatmisdaad” is, zijn gesponnen in Amer’s overvolle liveshows, televisiespecials zoals Netflix’s “Mo Amer: The Vagabond” en zijn sets met de groep Allah Made Me Funny. Nu heeft de Palestijns-Amerikaanse performer zijn leven gegoten in de semiautobiografische Netflix-serie “Mo”, een nieuwe achtdelige komedie die hij samen met Ramy Youssef heeft gemaakt.

De show volgt een moslim immigrant genaamd Mo (gespeeld door Amer, natuurlijk) die werd geboren in Koeweit en opgroeide in de arbeidersklasse Houston, waar hij nog steeds woont met zijn moeder en broer. Mo wacht op asiel sinds ze allemaal in de VS aankwamen toen hij 9 was. De angst om opgepakt te worden door de immigratiedienst, de trots die hij heeft op zijn onbegrepen Palestijnse afkomst en het universele verlangen om erbij te horen vormen de springplank voor een bitterzoete komedie die zich op donker emotioneel terrein durft te begeven.

De echte Mo lijkt veel op de fictieve: Hij spreekt Engels, Arabisch en Spaans, houdt van hiphop en verkocht op een gegeven moment namaak designermode vanuit de kofferbak van zijn auto om te overleven. Tegenwoordig heeft Amer echter een bloeiende stand-up carrière, zijn eigen show en een rol in de aankomende DC superheldenfilm “Black Adam”. De 41-jarige artiest sprak met The Times over wat er nodig was om de allereerste Palestijnse Amerikaanse sitcom te maken.

Lees verder op:
https://www.latimes.com/entertainment-arts/tv/story/2022-08-27/mo-amer-netflix-tv-show-comedian 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here